martes, 15 de septiembre de 2015

¡Envia el teu dibuix a l'espai!

Concurs CHEOPS per a joves de 8 a 14 anys


Uns 3.000 dibuixos de nens europeus, entre ells 250 d'espanyols, viatjaran a l'espai. Ho faran a bord de CHEOPS (CHaracterizing ExOplanet Satellite), un telescopi que té l'objectiu d'identificar nous planetes fora del Sistema Solar -el que es coneix com exoplanetes- i que està previst que es llanci a l'espai al desembre del 2017.


El concurs de dibuixos és una iniciativa de l'Agència Espacial Europea, que vol apropar els  projectes de desenvolupament espacial als més joves, i a Espanya compta amb la col·laboració del Consejo Superior de Investigaciones Científicas  (CSIC), l'Institut d'Estudis Espacials de  Catalunya (IEEC) i l'Instituto de Astrofísica de Canarias (IAC).


Per tal de participar en aquesta iniciativa cal tenir entre 8 i 14 anys i que els dibuixos tinguin unes característiques concretes: tenir relació amb l'espai y estar fets en blanc i negre, ja que és l'única manera de que els dibuixos seleccionats es puguin gravar en format miniaturitzat en una placa que es muntarà al telescopi. A més, els dissenys s'han de presentar en una plantilla, que es pot descarregar a http://www.cheops.cat. En aquest web es troba tota la informació sobre el concurs. La data límit per presentar els treballs és el 20 d'octubre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario